omslagfoto egelsheim.jpg

Logo en vaandel

Egelsheim heeft een eigen logo, het Yin-Yang symbool. Yin-Yang is de leer van de tegengestelde en toch complementaire krachten die in balans zijn. En met een paar "noten" daaraan toegevoegd om te laten zien dat we de yin en yang vertalen naar onze vereniging.

Volgens de oude Chinese voorstelling wordt de beweging van de allesomvattende natuur (hemel, aarde en alles wat zich daarop bevindt en leeft), de Dao, bestuurd door de krachten van Yin en Yang. Een goede balans tussen Yin en Yang brengt harmonie en voorspoed, een slechte brengt onheil.

logoBij ons geeft het onder meer aan dat we een gemengde zangvereniging zijn (de tegenstellingen die elkaar toch aanvullen), waarbij overigens de yin niet helemaal in balans is met de yang: er zijn nl. meer vrouwen dan mannen lid van de vereniging. De symboliek voor ons koor is: vreugde in het zingen, vriendschap door het zingen en verbondenheid, ook geestelijk.

Dit Yin-Yang symbool bevindt zich ook, samen met twee egeltjes, op ons vaandel dat ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van het koor in 1992 met de hand geborduurd werd door Netty Vingerhoets-Peeters, een lid van onze vereniging van het eerste uur en nu nog steeds lid. Een afbeelding van het vaandel vindt u hiernaast.

Onze mascotte is de egel. Onder "Egelsheim en de de Egel" leest u hoe dat tot stand gekomen is en hoe we aan onze naam zijn gekomen.