omslagfoto egelsheim.jpg


De dirigent van Egelsheim

dirigent John in Aktie


BIOGRAFIE


John werd geboren in Sittard en groeide op in het Zuid-Limburgse Guttecoven, waar hij sinds zijn 10e levensjaar lid was van fanfare St. Caecilia. Na de Havo volgde hij het conservatorium in Aken en studeerde in 1988 Cum Laude af als Uitvoerend Musicus met als hoofdvak trombone. Aansluitend hierop behaalde hij in 1989 het Konzertexamen ( dat mag alleen worden afgelegd door studenten die Cum Laude afgestudeerd zijn ). Als bijvak studeerde hij piano. Sinds 1988 is hij als docent trombone/grootkoper verbonden aan de muziekschool Heerlen

Via zijn Havo muziekdocente kwam hij indertijd in contact met Mya Besselink, zangdocente aan het conservatorium Maastricht. Bij haar heeft hij 5 jaar zanglessen gevolgd. Tijdens zijn zangstudie heeft hij als solist o.a. gezongen met het Limburgs Symphonie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, en de Koninklijke Militaire Kapel. Met het Nederlands Philharmonisch Orkest was hij destijds te horen op Radio 4.

Bij toeval werd de musicus dirigent van een zangkoor en wel de Gemengde Zangvereniging “de Grenszangers “ uit Neeritter. Indertijd was John dirigent van jeugdfanfare “de Jefkes“ in het Belgische grensplaatsje Kessenich. De voorzitter van de fanfare kende de voorzitter van het koor in Neeritter, en de zaak was snel beklonken. Onder zijn leiding behaalde dit koor tijdens het Limburgs Korenfestival 2001 te Weert het hoogste aantal punten in de Afdeling Gemengd Koor B.

In dat zelfde jaar werd hij dirigent van "Egelsheim" en de Vocal Group "Happy Sound". Met zijn heel eigen stijl weet John het koor te leiden, te boeien en op een, dat menen wij althans, hoog peil te houden. De lachsalvo´s zijn tijdens een repetitie niet van de lucht. Soms verzuchten we als we er weer eens naast zingen: "hij hoort dan ook alles" en dat doet hij ook werkelijk.

In 2004 haalde de Vocal Group Happy Sound bij hetzelfde korenfestival de 2e prijs, ook onder leiding van John. Voor een vocal group die nog nooit op concours is geweest een prachtig resultaat.


Tijdens de finale van het Nederlands Koor Festival te Haarlem van juni 2012 werd hij met de Gemengde Zangvereniging Egelsheim uit Hegelsom uitgeroepen als beste koor in de afdeling Senior.

Intussen is John dirigent van 6 koren. “Het is een mooi vak, dat ik met veel liefde beoefen" zei hij in december 2009 in de klassieke avond op L1 radio in een gesprek met journalist Frans Bergers.

 

1. "Egelsheim"
 

2.  Koor Harmony

3.  Ouderenkoor Beesel

4.  Sing Along Singers.

5. Steyler Staar

6.  Unity
 

Al met al een leven dat in het teken staat van muziek maken en muziek beleven. Maar zoals hij zelf zegt, hij doet ook nog wel andere dingen, maar die vertellen we hier niet...

Muziek beoefenen , beleven en onderrichten is zijn leven. 


                                                                                                               meer weten over John Wauben klik hier 
De dirigent van Happy Sound 
                                                                                                                                                                   Jules Luesink nw dirigent HS
BIOGRAFIE

Jules Luesink (1976) kwam reeds op jonge leeftijd in contact met muziek. Komende uit een muzikaal gezin begon hij op zevenjarige leeftijd met piano lessen bij Jet Janssen.

Na het behalen van zijn middelbare school aan het Eijkhagen College te Landgraaf, vervolgde Jules zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij schoolmuziek, koordirectie, piano en trombone studeerde. Na het behalen van zijn diploma (juni 2000) werd hij benoemd als muziek docent aan het Grotius College te Heerlen. Tevens volgde hij lessen  HaFaBra-directie bij Pierre Kuijpers.

Jules dirigeerde in het verleden bij verschillende koren. Sinds Januari 2010 is hij dirigent van het Landgraafs Mannenkoor St Joseph.

Jules is steeds op zoek naar vernieuwende muziek en manieren om een vereniging te verjongen. Daarbij verliest hij de identiteit van de vereniging niet uit het oog. Hij maakte o.a. cd-opnames met Jan Vayne, Frans Croonenberg en Fanfare Kunst en Vriendschap Party-Wittem.

Verder is hij regelmatig werkzaam als gastdirigent bij meerdere harmonie en fanfare orkesten en begeleider bij verschillende koren.