nieuwefot_happy_sound.jpg

 

Vocal Group Happy Sound

IMG 0961

 

Ontstaan

Om het voortbestaan van het koor veilig te stellen werd in het najaar van 1995 een grote actie gestart om jonge leden in de leeftijd van 18 tot 40 jaar te werven. Omdat wel duidelijk was dat deze leeftijdsgroep zich niet zo aangesproken voelde door het repertoire van Egelsheim, en zich evenmin in een stemmig zwart-met-wit uniform wilde hijsen, werd binnen de vereniging een nieuw koor opgericht, de Vocal Group Happy Sound. In 1996 ging dit koor van start. De bedoeling was eerst dat de leden bij het bereiken van de 45-jarige leeftijd door zouden stromen naar Egelsheim. Die gedachte is inmiddels losgelaten. Happy Sound telt nu 31 leden in de leeftijd van 30 tot ca. 59 jaar. De leden komen uit: Hegelsom, Horst, Sevenum, Melderslo, Kronenberg, Lottum en Grubbenvorst.

Repertoire

Happy Sound en Egelsheim zingen vierstemmig en hebben een eigen stijl die onderling verschillend is, bijv. qua repertoire en kleding. Er zijn wel een aantal werken die gezamenlijk gezongen kunnen worden b.v. bij evenementen, serenades e.d. Het repertoire van Happy Sound bestaat uit film- en musicalmuziek en popmuziek, zowel ballads als swingende nummers. Er is ´n ideeën muziekcommissie actief die in overleg met de dirigent nieuwe liederen aandraagt.

 

Activiteiten

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Vocal Group Happy Sound organiseerde zij in oktober 2006 met groot succes het muziekspektakel "Feel the Music", met songs uit de 70er en 80er jaren van de vorige eeuw. Met als klapstukken "I don't know how to love Him" uit de musical Jesus Christ Superstar en de "Bohemian Rhapsody" van Queen. In oktober 2008 werd dit nog eens dunnetjes overgedaan en presenteerde Happy Sound Feel the Music II. In 2009 werd weer eens een heel ander concert georganiseerd: samen met Egelsheim, kinderkoor de Notenkrakers en enkele leden van toneelvereniging Poespas en de muziekvereniging St-Hubertus, werd in de Hegelsomse kern “Kerst vur oow en meej” gepresenteerd. In 2010 heeft Happy Sound een eigen CD opgenomen in de wedstrijd om de Koor CD Award georganiseerd door het VNK-Limburg.

In oktober 2011 bestond Happy Sound 15 jaar en er zijn kosten noch moeite gespaard om twee prachtige concerten, genaamd “Allure” in het Gasthoes te verzorgen. In twee blokken schotelden we het publiek een gevarieerde mix van liedjes voor die ondersteund werden door een uitstekende geluidskwaliteit, een sfeervolle belichting en prachtige muziek. Voor de pauze waren er de nummers: Also sprach Zarathustra, Ameno (maskers gearriveerd op de allerlaatste dag!), Paul Simon Medley, Everything, Flashdance… What a feeling (met dansers), Banger Hart, I Know Him So Well (door Sandra en Jacqueline H.), Circle of Life (met mooie lichtjes), Garden Party (combo), Hallelujah en samen met Egelsheim het magistrale Conquest of  Paradise. Na de pauze zongen we de volgende nummers: Do You Know Where We´re Going To, Swinging On a Star (met schommelmeisje), Save the Last Dance for Me (met danspaar), Rhythm of Life, Puppet on a String (met echte marionetten), To Make You Feel My Love (solo Erna Joosten), Sorry (solo Ger Smits), Fields of Gold en als afsluiting Bohemian Rhapsody. Het werden twee grandioze avonden die een bekroning waren van anderhalf jaar goed werken, georganiseerd door een commissie, die creatieve en organisatorische talenten heeft weten te bundelen. Naast het organiseren van eigen concerten doet Happy Sound op uitnodiging mee aan concerten van andere koren. Zo waren we de afgelopen jaren te gast in Leende, Oploo, Beesel, Guttecoven, Baarlo, Beringe, Liessel, Sevenum, Mierlo-Hout en Oirsbeek. Als de tijd het toelaat, doet een deel van Happy Sound onder de naam "Kakelkoêr “, mee aan de liedjesmiddag van carnavalsvereniging D’n Tuutekop.

 

Zin gekregen in zingen bij Happy Sound?

Wij hebben momenteel plaats voor nieuwe leden in alle stemsoorten. Heb je interesse? En ben je niet ouder dan 59 jaar, neem dan contact op met Henriette van Roy, telf. 06-15627812. Het is mogelijk om gedurende drie maanden vrijblijvend mee te doen met onze repetitie (op dinsdag van 20.00 tot 22.00 in zaal Debije)